Volwassenen

Onze gemeente heeft bijna 900 leden, Daarvan is ongeveer de helft belijdend lid.

Kleine groepen

Om de onderlinge contacten en de zorg te versterken, is in 2006 gestart met geografisch ingedeelde groepen van vijf tot tien adressen, zogeheten ‘kleine groepen’. Voor wie wel mee wil draaien in onze gemeente, maar (nog) geen lid is, bestaat de mogelijkheid om gastlid te worden. 

Bijbelstudie

Er is een aantal bijbelstudie-verenigingen. Zij zijn vindbaar via de app Scipio.

Cursussen

Meerdere keren per jaar hebben we mooie cursussen, zoals Luisterend bidden, gebedsministry  en de Alpha cursus.  Deze zijn ook in Scipio vindbaar. 

Taak & werkgroepen

Binnen onze gemeente zijn diverse taak- en werkgroepen actief die de gemeente ondersteunen.

Er zijn werkgroepen voor muziek, kind & eredienst en er is een beamteam.

De taakgroepen zijn: Bidden, Dienen, Leren, Vieren en Werven. Daarnaast is er nog een taakgroep Jeugd. Tenslotte zijn er nog de praktische taakgroepen zoals Communicatie en taakgroep Beheer.

Stiltetuin

Onze Stiltetuin is tot stand gekomen door de behoefte om iets te creëren buiten de kerkmuren, waar iedereen zou kunnen genieten van rust en natuur. Waar je verwonderd kunt raken door de aanwezigheid van bloemen, planten, insecten, vlinders, vogels etc. Tuinen staan al eeuwenlang symbool voor paradijs en hebben een lange traditie in de kerkelijke architectuur. Denk aan binnentuinen van kloosters.

In 2020 zijn de eerste werkzaamheden hieraan begonnen. Wanneer je vanaf de parkeerplaats door de kleine opening de tuin binnenwandelt, kom je in een heel andere omgeving. Verrassend verscholen, maar met  een opening naar boven/de hemel.

De verschillende plekjes geven ruimte om te zitten, te lezen, te mijmeren, een zacht gesprek te voeren. Er zijn mensen die de tuin dagelijks bezoeken. Er zijn mensen die voor het eerst komen, per toeval ontdekken of uit nieuwsgierigheid om het hoekje komen kijken. De diversiteit aan mensen heeft een sterke overeenkomst, ze komen hier even op adem en genieten.

Mensenhanden zijn onmisbaar om de tuin te onderhouden. We doen dan ook graag een beroep op je om je hiervoor aan te melden. 

Poortevent

Het Poort-event is een opbouwweekend voor volwassen gemeenteleden. In 2017 voor het eerst georganiseerd in het Pagedal in Stadskanaal.

Het Poort-event staat in het teken van een thema. Rond dit thema worden allerhande activiteiten georganiseerd zoals gespreksgroepen, lezingen, (creatieve) workshops en buitenactiviteiten. Samen stil staan bij God en Zijn Woord, samen groeien in geloof en in gemeentezijn.

Ruimte voor initatief

We willen graag ruimte geven voor initiatieven die vanuit de gemeente of de taakgroepen komen. Samen zijn we gemeente! Een aantal mooie voorbeelden:  Elke zondag is voor de kerkdienst een gebedsuur in de kerk, de jaarlijkse vrouwenspecials en bijzondere inzamelingsacties voor goede doelen.