volwassenen

gemeentedoelen

Onze visie is dat we een gemeente zijn van Jezus Christus, die in afhankelijkheid van Hem en geworteld in de bijbels gereformeerde leer samenkomt om God te ontmoeten. We willen zo een steeds hechtere gemeenschap vormen en uitnodigend zijn naar mensen buiten onze gemeente. Kortom: we willen een biddende, lerende, vierende, dienende en wervende gemeente zijn.

kleine groepen

Onze gemeente is een groeiende gemeente en telt inmiddels meer dan 950 leden. Om de onderlinge contacten en de zorg te versterken, is in 2006 gestart met geografisch ingedeelde groepen van vijf tot tien adressen, zogeheten ‘kleine groepen’. Voor wie wel mee wil draaien in onze gemeente, maar (nog) geen lid is of wil worden, bestaat de mogelijkheid om gastlid te worden.

taakgroepen

Binnen onze gemeente zijn diverse taakgroepen actief die de gemeente ondersteunen in de vijf doelen voor gemeente-zijn: de taakgroepen Leren, Vieren & Bidden, Dienen en Werven.

Daarnaast is er nog een taakgroep Jong, speciaal voor het betrekken en toerusten van jongeren en een taakgroep voor het beheer van de eigendommen van de kerk, de taakgroep Beheer

Opbouwweekend Poortevent

Het Poort-event is  een opbouwweekend voor gemeenteleden vanaf 18 jaar. In 2017 voor het eerst georganiseerd in het Pagedal in Stadskanaal  en zo geslaagd dat we er een jaarlijkse traditie van willen maken.

Het Poort-event staat in het teken van een thema. Rond  dit thema worden allerhande activiteiten georganiseerd zoals gespreksgroepen, lezingen, (creatieve) workshops en buitenactiviteiten. Samen stil staan bij God en Zijn Woord, samen groeien in geloof en in gemeentezijn.

Meer weten? Mail leren@depoortwinsum.nl

vereniging

De bijbelstudieverenigingen hebben zichzelf georganiseerd. Heeft u interesse om lid te worden van een bijbelstudie? Stuur een mailtje naar leren@depoortwinsum.nl

Bijbelstudie

Maandagmorgen bijbelstudiegroep – 1e Maandagochtend van de maand
GPS, voor 17- 25 jarigen – Zondagavond, 1x per 14 dagen
Bijbelstudiekring ‘Morgenster’ – Zondagavond, 1x per 14 dagen
Bijbelstudiever. ‘Samen op Weg’ – Donderdagavond, 1x per 21 dagen
Bijbelstudiever.’Rondom het Woord’ – Donderdagavond, 1x per 14 dagen
Bijbelkring ‘Op Zondag’ – Zondagavond, 1x per 14 dagen
Vrouwenver. ‘De Reformatie’ – Woensdagavond, 1x per 14 dagen
Mannenvereniging ‘De Brug’ – Maandagavond, 1x per 21 dagen
Bijbelstudievereniging ‘Ripperda’ – Donderdagavond, 1x per 14 dagen

Gespreksgroepen
Vrouwengroep 1  – Gemiddeld 1x per maand