kerkdienst

kerkdiensten

In ons kerkgebouw “De Poort” houden wij iedere zondag een dienst. De ochtenddienst begint om 10:00 uur.  Daarnaast houden wij kerkdiensten op de christelijk feestdagen en op biddag en dankdag. U bent altijd van harte welkom om één of meerdere kerkdiensten vrijblijvend mee te maken. Bekijk hier de agenda

Erediensten
In de kerkdiensten wil God ons ontmoeten. Hij geeft  Zijn Woord, Zijn Geest, Zijn Liefde. Hiervoor komen wij in de kerk samen. De zondagse diensten noemen wij ‘Erediensten‘. Hier horen we elke zondag de blijde boodschap van het evangelie. Ook bidden wij tot God, lezen we uit de Bijbel en zingen psalmen en gezangen. Soms onder begeleiding van het orgel en soms onder begeleiding van de piano en muziekband.

muziek
In de muzikale begeleiding in de diensten proberen we de veelkleurigheid van onze gemeente tot uiting te laten komen; naast de begeleiding door een organist/pianist wordt er regelmatig een band of combo ingezet om de diensten te begeleiden. Daarnaast worden de diensten ondersteund en begeleid door de cantorij, blazersensemble of een (kinder)koor.

 

tijden

Kerkdiensten

U kunt elke zondag de internet kerkdienst volgen.

Reguliere zondagen
ochtend: 10.00 uur

meekijken

Tijdens onze bijeenkomsten kun je via internet live meekijken op video. Of een dienst uit het archief bekijken.

liturgie

Benieuwd wat er komende zondag op het programma staat? Elke vrijdag wordt de liturgie voor de komende zondag online gezet.

creche

In de ochtenddienst is er oppas aanwezig in de crèche voor de kinderen tot 5 jaar. lees meer

bijbel & liedboek

In onze kerkdiensten maken wij gebruik van de Nieuwe Bijbelvertaling, Gereformeerd Kerkboek & Het Liedboek. Ook uit andere bundels, zoals de bundel opwekking, wordt gezongen. De liederen worden geprojecteerd met behulp van meerdere beamers, zodat u de liederen kunt meelezen en/of meezingen. Ook kunt u bovenstaande boeken bij binnenkomst lenen.

faq

Ben je nog niet zo vaak in de kerk geweest en vind je het fijn om wat praktische dingen vooraf te weten? Lees hier een aantal veel gestelde vragen. 

vragen

Christen zijn, lid zijn van onze kerk, als gast aanwezig willen zijn of om welke reden ook, u kunt met vele vragen rondlopen. Wij willen u deze graag beantwoorden. Neemt u daarom gerust contact met ons op.

 

Bijzondere kerkdiensten

Eigenlijk is elke kerkdienst een bijzondere kerkdienst. Immers, zo gewoon is een ontmoeting met God niet! Maar soms zijn er wel kerkdiensten waar de dienst wat anders verloopt of waar het onderwerp wat meer in het oog springt. Kies een van de onderstaande mogelijkheden om meer te weten over deze ‘bijzondere’ kerkdiensten.

open Poort diensten

Een paar keer per jaar organiseren we op zondag een speciale Open Poort Dienst. We nodigen u hiervoor van harte uit. Een Open Poort Dienst is in de keus van het thema en de opzet van de dienst wat meer dan reguliere kerkdiensten afgestemd op gasten en mensen die niet zijn opgegroeid met het christelijke geloof.

Jeugddiensten

Eens in de twee maanden wordt er op een zondag een speciale Jeugddienst georganiseerd. De aanvangstijd is zeven uur ’s avonds. Het thema en de invulling van de dienst wordt bepaald in samenwerking met jongeren van de gemeente. Het is eigenlijk een gewone kerkdienst, maar het verschil is dat er wat extra muziekinstrumenten worden gebruikt, dat de liederen uit een breder repertoire worden gekozen en er wordt wat extra publiciteit aan de dienst gegeven.