jeugd
Onze gemeente heeft veel jonge leden en daarmee leuke en actieve club.
Lees op deze pagina welke activiteiten er voor de jongeren beschikbaar zijn.

 jeugdavonden

Voor de jeugd vanaf 12 jaar is er iedere week een avond in de kerk waar we in leeftijdsgroepen met elkaar doorpraten over geloofsthema’s en daarmee aan het werk gaan. Op dit moment is de jeugd verdeeld in 11 leeftijdsgroepen. De groepen komen op maandag, dinsdag of woensdagavond bij elkaar in de kerk. We beginnen om 7 uur en een avond duurt 5 kwartier.

We volgen de methode die hier in Winsum is ontwikkeld: ’Jong’ www.jongwinsum.nl
Overigens: ook als je geen lid bent van de Poort, ben je welkom om mee te doen op deze avonden.

Neem voor meer informatie contact op met jeugd@depoortwinsum.nl

 jeugddienst

Vijf keer per jaar wordt er een jeugddienst georganiseerd gericht op de jeugd van 12 t/m 26. Deze dienst wordt door de jeugd zelf georganiseerd. De dienst is laagdrempelig, met een passend thema, een goede sfeer, met een eigentijdse muzikale omlijsting door de jeugdband.

We vinden het belangrijk om de jeugd, een eigen dienst te geven en zo hun het makkelijk te maken om God te ontmoeten, inspiratie te geven door verhalen te vertellen en sprekers uit te nodigen. Een plek gecreëerd speciaal voor de jongeren om Jezus persoonlijk beter te leren gaan kennen.

We zijn bezig met een vernieuwend concept, gekoppeld aan het jaarlijkse jeugdkamp en de workshops die daar gegeven worden. Om zo een vaste lijn te zetten het hele jaar door. Met als één van de doelen om als jeugd samen te op te trekken, leuke dingen te doen, samen God te zoeken op een leuke eigentijds manier.

jeugdwerkmethode

In onze gemeente werken we op de jeugdavonden met het materiaal van de methode: ‘Jong’, die hier in de gemeente is ontwikkeld. De vroegere catechisatie- en verenigingsavonden zijn hierin samengevoegd. Verder is kenmerkend voor de methode dat er veel aandacht is voor hart, hoofd en handen. Elke jeugdgroep wordt geleid door een catecheet en een mentor.

De methode is voor iedereen vrij te gebruiken en te vinden op de website: www.jongwinsum.nl

belijdeniscatechisatie

Voor mensen die nog niet publiek een keuze voor God hebben gemaakt, maar wel overwegen dat te doen, is er belijdeniscatechisatie.

Wil je je hiervoor aanmelden of weten wat dit inhoudt, neem dan contact op met ds Jan-Willem Roosenbrand,  jwr@filternet.nl 

Jongvolwassenen

De Poortwachters

De Poortwachters willen  jongeren in de leeftijd van 18 – 25 jaar een eigen plek bieden in de kerk

Vind je het leuk om nieuwe vrienden te leren kennen,  met anderen na te denken over wat de Bijbel ons te zeggen heeft, gezellige, sportieve, creatieve en uitdagende activiteiten te doen, dan moet je zeker kennis komen maken. Wanneer jullie dus meer willen weten en op de hoogte gehouden van alle activiteiten die er worden georganiseerd. Volg ons op de facebooksite  De Poortwachters

team:

Andre en Anetta Karssenberg / Nynke Karssenberg / Iris Verkerk /Wouter Kremer / Gert-Jan Boersma

depoortwachterswinsum@gmail.com

soos amigo

‘Amigo’ is de jeugdsoos die wordt georganiseerd door jongeren van onze gemeente. De soos heeft elke zaterdagavond van 20:00 – 0:00 uur haar deuren open staan om de gasten te ontvangen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom op deze avonden. De soos is een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en muziek.

AIA

Atlethes in Action

Hé jij, leuk dat je kijkt op dit gedeelte van de site van de Poort Winsum. Voor wie niet bekend zijn met Athletes in Action volgt een korte uitleg over de organisatie:

Wat is Aia?
Athletes in Action is een beweging uit Nederland die door middel van sport en spel probeert om kinderen en jongeren in contact te laten komen met christenen en het christelijk geloof. Dit gebeurt door middel van een sportweek in de eerste week van de zomervakantie. In deze sportweek is er een enthousiast sportteam en kerkteam die er samen met de kinderen, jongeren, gemeenteleden en vrijwilligers een onvergetelijke en sportieve week van maken.

Sportweek Winsum
Sinds 2016 is er ook een sportweek in Winsum. Deze sportweek wordt georganiseerd op het oude korfbalveld naast camping Marenland. Athletes in Action Winsum kende voor 2016 al meerdere sportweken maar is voor 2017 in een nieuw jasje gestoken. Ieder jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste gemeenteleden die willen helpen en sporters die hun tijd energie willen steken in de contacten die we leggen in de Athletes in Action sportweken.

Meer weten? 

aiawinsum@hotmail.com
AIA op Facebook
AIA op Instagram

jeugdkamp

Elk jaar van Hemelvaartsdag tot en met de zaterdag daarop volgend organiseren we een Jeugdkamp voor de jeugd van 12 tot 17 jaar. We draaien een actief programma. We doen gezamenlijke spellen, leuke workshops, een nachtspel, vrije tijd en de zogenaamde “time for Jesus” momenten. De invulling van deze momenten vindt plaats aan de hand van een thema en je gaat dan met je teamgenoten en jouw coach samen in gesprek. Werken aan je persoonlijke relatie met Jezus. Wie is Hij voor jou en hoe kun je groeien in geloof en vertrouwen? We hebben jaarlijks een ander thema. We verblijven al een aantal jaren in de groepsaccomodatie van camping de Oldemeyer in Hardenberg. Ook voor 2018 hebben we deze al weer besproken.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via: krdoornbos@gmail.com of klaaslok@outlook.com.