jeugd
Onze gemeente heeft veel jonge leden en daarmee leuke en actieve club.
Lees op deze pagina welke activiteiten er voor de jongeren beschikbaar zijn.

 jeugdavonden

Voor de jeugd vanaf 12 jaar is er iedere week een avond in de kerk waar we in leeftijdsgroepen met elkaar doorpraten over geloofsthema’s en daarmee aan het werk gaan. Op dit moment is de jeugd verdeeld in 11 leeftijdsgroepen. De groepen komen op maandag, dinsdag of woensdagavond bij elkaar in de kerk. We beginnen om 19:15 uur en een avond duurt een uur.

Sinds het seizoen 2019/2020 gebruiken we de methode ‘Reflect’

Overigens: ook als je geen lid bent van de Poort, ben je welkom om mee te doen op deze avonden.

Neem voor meer informatie contact op met jeugd@depoortwinsum.nl

 jeugddienst

Vijf keer per jaar wordt er een jeugddienst georganiseerd gericht op de jeugd van 12 t/m 26. Deze dienst wordt door de jeugd zelf georganiseerd. De dienst is laagdrempelig, met een passend thema, een goede sfeer, met een eigentijdse muzikale omlijsting door de jeugdband.

We vinden het belangrijk om de jeugd, een eigen dienst te geven en zo hun het makkelijk te maken om God te ontmoeten, inspiratie te geven door verhalen te vertellen en sprekers uit te nodigen. Een plek gecreëerd speciaal voor de jongeren om Jezus persoonlijk beter te leren gaan kennen.

We zijn bezig met een vernieuwend concept, gekoppeld aan het jaarlijkse jeugdkamp en de workshops die daar gegeven worden. Om zo een vaste lijn te zetten het hele jaar door. Met als één van de doelen om als jeugd samen te op te trekken, leuke dingen te doen, samen God te zoeken op een leuke eigentijds manier.

Jeugdsoos in Upstairs

Samen gamen, tv kijken en spelletje doen of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden en vriendinnen. Het kan iedere zaterdagavond vanaf 20.00 uur tot 00.00 uur in Upstairs. Je kunt een sooskaart kopen (betalen met pin) en daarmee iets lekkers halen bij de bar.

Dus loop gezellig binnen op zaterdagavond.  Zien we je dan?

Je kunt ons volgen via instagram @upstairs_winsum

Voor vragen kun je terecht bij Annelies Wieringa of Andries Visser

jeugdkamp

Elk jaar van Hemelvaartsdag tot en met de zaterdag daarop volgend organiseren we een Jeugdkamp voor de jeugd van 12 tot 17 jaar. We draaien een actief programma. We doen gezamenlijke spellen, leuke workshops, een nachtspel, vrije tijd en de zogenaamde “time for Jesus” momenten. De invulling van deze momenten vindt plaats aan de hand van een thema en je gaat dan met je teamgenoten en jouw coach samen in gesprek. Werken aan je persoonlijke relatie met Jezus. Wie is Hij voor jou en hoe kun je groeien in geloof en vertrouwen? We hebben jaarlijks een ander thema. We verblijven al een aantal jaren in de groepsaccomodatie van camping de Oldemeyer in Hardenberg. 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via: krdoornbos@gmail.com of klaaslok@outlook.com.

Methode Jeugd

De ontwikkelde methode voor catechisatie en jeugd in Winsum. Via onderstaande knop kunt u de materialen downloaden.